Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fermierii francezi si germani se opun reformelor PAC

Fermierii francezi si germani se opun reformelor PAC
Agricultorii francezi si cei germani nu sunt de acord cu 2 elemente cheie din reformele aduse Politicii Agricole Comune, initiate de Comisia Europeana, potrivit AFP.

Agricultorii germani s-au opus in mod strict bazei de subventie acordate marilor exploatatii, masura propusa de comisarul pentru Agricultura Mariann Fischer Boell.

Aceasta masura distruge in mare masura nivelul lucrarilor din Germania de est, in special exploatatiile si fostele cooperative, care sunt, in general, pe suprafete intinse, a explicat presedintele Federatiei Agricultorilor din Germania, Gerd Sonnleiter.

Ministrii agriculturii din cele 27 state membre UE s-au reunit la Bruxelles, pentru a face 'bilantul de sanatate' al anului trecut. Printre subiecte care nu au ridicat probleme Frantei sau Germaniei, respectiv prima si a treia putere europeana, a figurat delimitarea dintre ajutoare si cantitatile produse, precum suprimarea tendintei de a lasa unele terenuri nelucrate.
Fischer Boel a lansat, in noiembrie, o consultare publica de sase luni asupra tuturor acestor subiecte , asupra reformei PAC, urmand ca decizii sa fie luate in cel de-a doilea semestru al anului 2008.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori