Familia regala din Qatar intra in actionariatul celei mai mari banci din Germania

Luni, 19 Mai 2014, ora 11:23
1385 citiri
Familia regala din Qatar intra in actionariatul celei mai mari banci din Germania

Familia regala din emiratul arab Qatar va participa cu aproape doua miliarde de euro la o majorare de capital in valoare de opt miliarde de euro la Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania.

Deutsche Bank a majorat capitalul cu 10,2 miliarde de euro in 2010 si cu 3 miliarde de euro in 2013, insa fondurile nu au fost suficiente pentru a linisti temerile investitorilor privind situatia capitalului, in contextul reglementarilor mai stricte ale autoritatilor europene, potrivit CNBC.

Un pachet de actiuni in valoare de 1,75 miliarde de euro a fost plasat deja unui vehicul investitional detinut de seicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani din Qatar, potrivit unui comunicat al Deutsche Bank.

Banca vrea sa atraga restul de 6,3 miliarde de euro de la actionarii existenti.

Deutsche Bank intentioneaza sa se concentreze asupra unei "cresteri accelerate", pentru care va angaja bancheri de top din SUA, va investi circa 200 de milioane de euro in imbunatatiri tehnologice in Germania si restul Europei, va angaja pana la 100 de consilieri pentru a acorda suport clientilor corporate si va dezvolta afacerile de administrare a averii.

Institutia de credit este nevoita sa recurga la o majorare de capital in urma unor noi reglementari la nivelul Uniunii Europene care impun detinerea de capital suplimentar, precum si din cauza declinului profitului si cresterii costurilor cu litigiile.

Fondurile vor creste rata de adecvare a capitalului de la 9,5% la sfarsitul primului trimestru din acest an la 11,8%.

#capital Deutsche Bank, #participatie Deutsche Bank, #familia regala Qatar, #actionari Deutsche Bank , #Germania