Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Germaniei se va comprima cu 2,2% anul viitor - Joi, 11 Decembrie 2008, ora 13:48

Economia Germaniei se va comprima cu 2,2% anul viitor - Joi, 11 Decembrie 2008, ora 13:48
Economia germana va inregistra o comprimare accentuata in 2009, conform estimarilor institutului german de cercetare Ifo, care a revizuit previziunile anterioare de crestere, in contextul in care exporturile, motorul economiei germane, sunt afectate de scaderea cererii, relateaza Reuters.Economia Germaniei se va comprima cu 2,2% anul viitor


Economia germana va inregistra o comprimare accentuata in 2009, conform estimarilor institutului german de cercetare Ifo, care a revizuit previziunile anterioare de crestere, in contextul in care exporturile, motorul economiei germane, sunt afectate de scaderea cererii, relateaza Reuters.Economia Germaniei va scadea, cel mai probabil, cu 2,2% in 2009, arata Ifo, dupa ce estimase in iunie ca produsul intern brut (PIB) va creste moderat, cu 1%, anul viitor."Economia Germaniei, ce s-a aflat anterior in ascensiune datorita expunerii comerciale internationale, se confrunta acum cu o incetinire economica cauzata de criza financiara globala", potrivit unui raport Ifo.Institutul estimeaza o scadere cu 5,7% a exporturilor in 2009, fata de prognoza din iunie, ce arata o crestere a acestora de 4,1%. De asemenea, Ifo estimeaza o scadere a PIB-ului cu 0,2%, in 2010.La inceputul lui decembrie, banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a coborat estimarile de crestere economica si de inflatie pentru Germania in 2009 si prevede acum ca cea mai mare economie din Europa se va comprima cu 0,8%, dupa ce a incetinit semnificativ in acest an, din cauza crizei financiare.Previziunile de crestere economica pentru 2009 intocmite de banca centrala sunt in linie cu estimarile altor institutii. Fondul Monetar International (FMI) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) prevad, de asemenea, o comprimare a economiei germane cu 0,8%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 648 ori