Economia britanica a scazut cu 0,3% in T3

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 15:47
1154 citiri
Economia britanica a scazut cu 0,3% in T3

Economia Marii Britanii s-a comprimat in al treilea trimestru mai putin decat era estimat anterior, dupa ce cheltuielile de consum si-au temperat scaderea si declinul serviciilor a incetinit, apropiind de final cea mai lunga recesiune inregistrata de economia britanica, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Produsul intern brut (PIB) a scazut in al treilea trimestru cu 0,3% fata de nivelul din trimestriul anterior, mai putin decat scaderea estimata anterior, de 0,4%, a anuntat biroul oficial de statistica din Londra.

Premierul britanic, Gordon Brown, a cerut in aceasta saptamana mentinerea stimulilor, pentru a evita o "sufocare a procesului de revenire".

Banca centrala a Marii Britanii si-a extins programul de cumparare de active de trei ori din luna martie, pentru a asigura iesirea din recesiune, iar guvernatorul Mervyn King a declarat marti ca revenirea nu este "deosebit de puternica".

"In urmatoarele trimestre, economia va accelera destul de puternic", a declarat Nick Kounis, economist in cadrul Fortis Bank Nederland NV si fost oficial al Trezoreriei britanice.

"In al treilea trimestru, Marea Britanie a fost unul dintre bolnavii Europei, insa va accelera si va inregistra una dintre cele mai bune performante din Europa anul viitor".

Revenirea economiei britanice a fost mai slaba decat in Statele Unite sau in zona euro, ce au revenit pe crestere.

Statisticile publicate marti au aratat ca economia Germaniei si-a intensificat ritmul de crestere in al treiea trimestru, in timp ce economia Statelor Unite a avansat cu un ritm anual de 2,8%, mai putin decat indicau datele publicate initial. 

 

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#economie, # marea britanie, # pib, # active , #Germania