DaimlerChrysler nu exclude ipoteza vanzarii Chrysler

Joi, 15 Februarie 2007, ora 09:16
1014 citiri

Constructorul auto germano-american DaimlerChrysler AG a anuntat, miercuri, ca nu exclude nici o optiune pentru viitorul filialei sale americane Chrysler, anunt ce intervine intr-un moment in care se inmultesc zvonurile privind o eventuala vanzare partiala sau completa a acestei filiale aflate in dificultate, informeaza AFP.

Cel de al cincilea constructor auto din lume urmeaza sa prezinte in curand atat rezultatele pe 2006 cat si un amplu plan de restructurare a filialei Chrysler. Pentru a sprijini si accelera programul de restructurare, comitetul director al grupului DaimlerChrysler 'intentioneaza sa studieze mai multe optiuni strategice impreuna cu partenerii', a anuntat grupul auto german intr-un scurt comunicat bursier difuzat in Germania.

'In acest sens, nu va fi exclusa nici o optiune pentru a se gasi cea mai buna solutie pentru Chrysler si DaimlerChrysler', se mai arata in comunicatul grupului auto.

Ca si ceilalti mari constructori auto americani ('Big Three'), General Motors si Ford, Chrysler, care a fuzionat cu Daimler-Benz in urma cu noua ani, sufera si el de pe urma concurentei asiatice pe piata nord-americana.

In trimestrul al treilea Chrysler a inregistrat pierderi operationale de 1,16 miliarde euro, afectand profiturile realizate de grupul DaimlerChrysler, firma care produce autovehiculele si camioanele marca Mercedes-Benz.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)