Criza datoriilor ameninta Germania: Guvernul a inrautatit estimarile

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 17:18
1248 citiri
Criza datoriilor ameninta Germania: Guvernul a inrautatit estimarile

Guvernul de la Berlin a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei Germaniei, cea mai mare din Europa, din cauza efectelor crizei datoriilor.

Produsului Intern Brut al Germaniei va inregistra anul acesta o crestere de doar 0,4%, dupa ce in octombrie guvernul estimase un avans de 1% in 2013. Pentru 2014 cresterea se va accelera, la 1,6%.

Ministrul german al economiei, Philipp Roesler, a declarat miercuri ca economia se va redresa dupa evolutia lenta din aceasta iarna. 'Estimam ca perioada de slabiciune din aceasta iarna va fi depasita in cursul anului si economia se va redresa', a afirmat oficialul german.

De asemenea, executivul prevede un deficit bugetar de 0,5% din PIB in 2013 si 2014.

Noile estimari ale guvernului de la Berlin privind cresterea economiei in 2013 sunt in linie cu prognoza de luna trecuta a Bancii Centrale a Germaniei, Bundesbank.

Germania si-a dovedit rezistenta la cei trei ani de criza din Europa, care au dus la intrarea in recesiune a partenerilor comerciali ai Berlinului. In plus, incetinirea ritmului de crestere a economiei mondiale si mai ales a celei europene a redus cererea pentru exporturile germane.

Dupa o crestere de 0,5, 0,3% si 0,2%% in primele trei trimestre din 2012, economia Germaniei s-a contractat cu 0,5% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Ritmul de crestere al economiei Germaniei a incetinit in 2012 la 0,7%, de la 3% in 2011 si 4,2% in 2010, potrivit datelor preliminare publicate marti de Oficiul federal de statistica (Destatis). Datele sunt sub estimarile analistilor, care se asteptau la un avans de 0,8% al Produsului Intern Brut al Germaniei in 2012, similar cu estimarea guvernului de la Berlin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie germania, #criza datorii zona euro, #Germania crestere economica , #Germania