CNADNR, dispus sa dea 21 mil. lei pentru "consiliere" la 6 lucrari de autostrazi

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 12:33
1345 citiri
CNADNR, dispus sa dea 21 mil. lei pentru "consiliere" la 6 lucrari de autostrazi

Pentru constructia a sase tronsoane de autostrazi, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a lansat licitatiile pentru atribuirea contractelor de consiliere si asistenta de management, in suma totala de 21,27 milioane lei,  anunta Mediafax.

Contractele vizeaza achizitia de asistenta tehnica pentru proiectarea si constructia autostrazilor Arad-Timisoara si centura Arad (2,7 milioane lei), Cernavoda-Constanta (4,16 milioane lei), primul lot din Lugoj-Deva (1,52 milioane lei), Nadlac-Arad (4,08 milioane lei), Orastie-Sibiu (4,57 milioane lei) si Timisoara-Lugoj (4,23 milioane lei).

Valorile contractelor nu includ TVA.

"Aceste proceduri de licitatie fac parte din conditiile impuse prin contractele de finantare semnate de catre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Potrivit Companiei de Drumuri, firmele castigatoare vor sprijini CNADNR in gestionarea contractelor finantate prin POS-T, in vederea evitarii/diminuarii intarzierilor si a cheltuielilor suplimentare.

Contractele vor fi finantate de la Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziunie din cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-1012.

Autostrazile fac parte din Coridorul IV pan-european, care incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

#cnadnr, #contract cnadnr, #lucrari autostrazi, #autostrada , #Germania