Bundesbank: Economia Germaniei va creste in 2013 cu doar 0,4%

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 12:28
2197 citiri
Bundesbank: Economia Germaniei va creste in 2013 cu doar 0,4%

Bundesbank a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei Germaniei in 2012, din cauza recesiunii din zona euro si a incetinirii avansului economiei mondiale, transmite Bloomberg.

Banca Centrala a Germaniei a estimat vineri ca Produsul Intern Brut al tarii va inregistra anul viitor o crestere de 0,4%, fata de 1,6% cat prognoza in iunie urmand ca in 2014 sa urce la 1,9%.

In acest an cea mai mare economiei din Europa ar urma sa creasca cu 0,7%, fata de 1% cat estimat Bundesbank in iunie. Institutia se asteapta ca economia germana sa se contracteze in ultimul trimestru din acest an si sa stagneze in primele trei luni din 2013.

"Perspectivele economice s-au inrautatit in Germania, ca rezultat al recesiunii din unele parti ale zonei euro si a incetinirii cresterii economiei mondiale. Totusi, exista motive sa speram ca aceasta faza de slabiciune a economiei nu va dura prea mult si Germania va reveni pe crestere", se arata in raportul Bundesbank.

De asemenea institutia a revizuit in scadere estimarile privind inflatia in 2013, de la 1,6% la 1,5% si a prognozat o crestere anuala a preturilor de consum de 1,6% in 2014. Pentru acest an se estimeaza o rata a inflatiei de 2,1%.

Aceste date ar putea atenua temerile privind inflatia in Germania si ar putea duce la o noua reducere a ratei dobanzii de catre BCE. Joi, Banca Centrala Europeana a revizuit in scadere estimarile pentru economia zonei euro, avertizand ca se asteapta la o contractie a Produsului Intern Brut si in 2013, dupa ce in trimestrul al treilea al acestui an zona euro a intrat oficial in recesiune.

Potrivit celor mai noi prognoze elaborate de stafful BCE, economia zonei euro ar urma sa inregistreze anul viitor o contractie de 0,3%, in conditiile in care in luna septembrie BCE miza pe o crestere de 0,5%. In acest an, zona euro ar urma sa inregistreze un recul al PIB de 0,5%, o cifra revizuita in jos fata de estimarile anterioare care mizau pe o contractie de 0,4%.

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, sa pastreze nemodificata dobanda de referinta la nivelul record de 0,75%, chiar daca cele 17 state din zona euro au intrat oficial in recesiune. Potrivit Eurostat, Produsul Intern Brut al zonei euro a inregistrat o scadere de 0,1% in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, dupa o scadere de 0,2% in trimestrul al doilea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica Germania 2013, #economie germania, #crestere economica 2013, #prognoze crestere economica , #Germania