Bundesbank cere guvernului Merkel o politica de austeritate mai hotarata

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 13:09
1025 citiri
Bundesbank cere guvernului Merkel o politica de austeritate mai hotarata

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, si Curtea Federala de Conturi au cerut guvernului condus de cancelarul Angela Merkel o politica de austeritate mai hotarata privind economiile si reducerea datoriei, semnaleaza miercuri EFE.

Noua crestere a deficitului prevazuta in rectificarea bugetului federal pe 2012 "trebuie sa fie vazuta cu ingrijorare", semnaleaza un document al Curtii Federale de Conturi adresat Comisiei pentru buget din Bundestag.

Documentul, dezvaluit miercuri de grupul de presa WAZ, mentioneaza ca favorabila conjunctura economica actuala trebuie sa fie folosita din plin pentru a reduce deficitul bugetar.

La randul sau, Bundesbank semnaleaza intr-un document adresat aceleiasi comisii parlamentare ca marirea indatorarii este in contradictie cu o rapida consolidare financiara.

Cresterea indatorarii, care trebuie sa fie aprobata de Bundestag, are ca scop finantarea primelor doua transe ale contributiei germane la Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Atat Curtea Federala de Conturi, cat si Bundesbank critica faptul ca guvernul a slabit masurile de reduceri adoptate in 2010, ceea ce va face ca efectul de consolidare sa fie mai mic decat cel preconizat.

#Bundesbank politica austeritate Merkel, #Merkel politica austeritate, #Bundesbank guvern Merkel , #Germania