Blanculescu: Participarea Germaniei la MES, conditionata pana la extrem

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 12:07
1332 citiri
Blanculescu: Participarea Germaniei la MES, conditionata pana la extrem
Ionel Blanculescu, consultant financiar

Curtea Constitutionala din Germania va impune numeroase conditii pentru participarea statului la Mecanismul European de Stabilitate, incat aceasta va deveni imposibila, este parerea analistului financiar Ionel Blanculescu.

"Conditionalitatile vor fi in asa fel incat va fi ca si cum l-ai declarat neconstitutional. Daca se da OK-ul acum, fondul va putea creste. Cred, insa, ca va fi intr-atat de conditionata participarea la MES incat Germania nu va participa la mecanism", a declarat Blanculescu pentru Business24.

Curtea Constitutionala din Germania si-a inceput sedinta in urma cu cateva zeci de minute. Pana acum s-a anuntat ca MES a primit unda verde din partea magistratilor, dar ei cer limitarea contributiei Germaniei la Mecanism la 190 de miliarde de euro, orice suma care depaseste acest prag urmand sa aiba nevoie de aprobarea Parlamentului.

Conform analistului, din punct de vedere constitutional, Germania ar putea sa sprijine statele cu probleme daca situatia acestora ar putea afecta economia germana. Spre exemplu, daca Spania ar intra in faliment, evolutia economica a Germaniei ar fi pusa in pericol, din cauza consecintelor reflectate in pietele financiare.

#Blanculescu Mecanism Stabilitate, #constitutionalitate Mecanismul European Stabilitate, #decizie Curtea Constitutionala Germania , #Germania