Berlinul schimba strategia de aparare civila: Faceti provizii de apa si mancare!

Luni, 22 August 2016, ora 17:02
5614 citiri
Berlinul schimba strategia de aparare civila: Faceti provizii de apa si mancare!
Foto: Wikimedia

Oficialii germani par sa ia tot mai serios amenintarea unui atac militar sau a unui dezastru asupra tarii, populatia urmand sa fie idemnata sa isi constituie rezerve serioase de hrana si apa potabila.

Saptamana acesta, guvernul de la Berlin va lua in discutie noua strategie de aparare civila, iar aceasta ar putea atrage sarcini suplimentare pentru cetateni, relateaza CNBC.

Poiectul legii Apararii Civile, primul de acest fel conceput de nemti dupa Al Doilea Razboi Mondial, intra in dezbatere cu o intatziere de 4 ani, ciorna supusa aprobarii cabinetului Merkel fiind depusa inca din 2012.

Noile masuri i-ar putea forta pe germani sa isi asigure o rezerva de hrana pentrui 10 zile si resurse de apa potabila de minim 10 litri de persoana, a anuntat cotidianul local Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

In plus, locuitorii tarii sunt sfatuiti sa isi faca rezerve de energie si sa tina la indemana o suma de bani lichizi, in cazul in care bancomatele ar putea ceda in timpul unei crize majore.

Proiectul de lege are 69 de pagini si face referire si la impunerea unor norme de asistenta civila pentru interventia fortelor armate, reabilitarea cladirilor, asigurarea capacitatii de preluare a victimelor de catre spitale si constituirea unui sistem de alarma performant.

In ultima luna, Germania s-a confruntat cu doua atentate organizate de gruparea terorista Statul Islamic, tara europeana figurand printre tintele prioritare ale jihadistilor.

#atac Germania, #aparare civila Germania, #atacuri Stat Islamic, #situatii criza , #Germania