Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Berlinul doreste consolidarea guvernantei in zona euro

Berlinul doreste consolidarea guvernantei in zona euro


Guvernanta in zona euro ar trebui intarita prin "modificari limitate" aduse tratatului european, este de parere ministrul german de finante, Wolfgang Schauble.

"Ne trebuie modificari limitate ale Tratatului pentru a avea cele mai eficiente mecanismele de control ale angajamentelor asumate, o politica bugetara comuna si o crestere a competitivitatii diferitelor economii", a declarat oficialul german precizand ca nu doreste "un nou Tratat".

Germania solicita o modificare a Tratatelor europene care sa prevada posibilitatea de a depune plangeri la Curtea Europeana de Justitie impotriva statelor care incalca regulile disciplinei bugetare sau chiar punerea lor sub tutela in cazul incalcarii repetate a acestor reguli.

"De ce avem dreptul sa depunem o plangere la Curtea europeana de Justitie pentru incalcarea dreptului european dar nu si pentru incalcarea Pactului de stabilitate?", acesta din urma fiind destinat evitarii deficitelor bugetare prea mari, se intreaba ministrul german.

Membru al partidului conservator CDU, Schauble a mai declarat ca formatiunea sa politica va cere alegerea presedintelui Comisiei europene prin vot universal, considerand ca "aceasta va fi o adevarata revolutie".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1481 ori