BERD are un nou sef

Luni, 19 Mai 2008, ora 14:00
1413 citiri
BERD are un nou sef

Board-ul guvernatorilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare l-a nominalizat pe germanul Thomas Mirow pentru functia de presedinte al bancii, potrivit unui comunicat al institutiei financiare internationale.In prezent secretar de stat la Ministerul german de Finante, Mirow il va inlocui in functie pe Jean Lemierre si va deveni al cincilea presedinte al BERD.


Mirow ii va succeda in functie lui Lemiere incepand din 3 iulie, devenind astfel al doilea presedinte german din istoria de 17 ani a BERD, dupa Horst Koehler, actualul presedinte al Germaniei.


Thomas Mirow este responsabil cu politicile nationale si internationale ale pietelor financiare, activitatile institutiilor financiare internationale si ale bancilor de dezvoltare, in cadrul ministerului amintit.


'Regiunile unde opereaza BERD se confrunta, inca, cu multe provocari si sunt convins ca institutia are instrumentele necesare, experienta si hotararea de a ajuta aceste regiuni sa faca fata provocarilor', a declarat Mirow in fata conducerii BERD.


Thomas Mirow are 55 de ani si s-a nascut la Paris. Dupa ce a absolvit Universitatea din Bonn in 1975, el a lucrat ca asistent si ulterior sef de cabinet al fostului cancelar german Willy Brandt.


In 2005 a fost director general pentru politica economica in guvernul federal iar in noiembrie 2005 a fost desemnat secretar de stat in Ministerul Federal de Finante.


BERD a fost infiintata in 1991 in scopul sprijinirii tranzitiei fostelor tari comuniste din Europa de Est si URSS spre democratie, multipartidism si economie de piata.


BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania, care a investit 3,54 miliarde de euro in 248 de proiecte (pana la sfarsitului lunii decembrie 2007). In colaborare cu numerosii sai parteneri, banca a mobilizat peste 6,5 miliarde de euro pentru proiecte realizate in Romania.