Angela Merkel, de acord cu intarirea Mecanismului European de Stabilitate

Joi, 01 Martie 2012, ora 11:42
1079 citiri
Angela Merkel, de acord cu intarirea Mecanismului European de Stabilitate

Mecanismul European de Stabilitate ar putea fi intarit, Angela Merkel declarand ca este dispusa sa cedeze apelurilor lansate de partenerii Germaniei, informeaza joi cotidianul Suddeutsche Zeitung, care citeaza surse apropiate guvernului.

Berlinul nu considera necesara o intarire a MES, pe fondul unei relaxari a presiunii asupra pietelor de la inceputul anului, dar cancelarul ar fi gata sa cedeze in fata opiniei "restului lumii", adauga AFP, care preia stirea.

"Nu vom putea rezista la nesfarsit presiunii" exercitate de celelalte tari europene si Fondul Monetar International (FMI), care cer cu insistenta punerea mai multor bani pe masa, potrivit unei surse citate de cotidian.

Pentru moment, s-a prevazut ca Germania sa aduca un capital de 22 de miliarde de euro la MES si garantii la un nivel maxim de 211 miliarde de euro.

In cadrul coalitiei de guvernamant (conservatorii din CDU/CSU si liberalii din FDP), o crestere a facturii este foarte prost vazuta.

Deputatii majoritatii au renuntat insa la mentionarea unui refuz explicit fata de orice intarire a MES, intr-o motiune adoptata luni in Bundestag-ul german (camera inferioara a parlamentului federal), aminteste sursa citata.

#Merkel bani Mecanismul European Stabilitate, #Merkel FMI, #Merkel declaratii Mecanism Stabilitate , #Germania