Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germanii finanteaza infiintarea a peste 1000 de microferme pentru cresterea vitelor

Germanii finanteaza infiintarea a peste 1000 de microferme pentru cresterea vitelor
Societatea "Banat-Munchen" din Timisoara va lansa un proiect de infiintare a peste 1000 de microferme pentru cresterea vitelor, finantat din fonduri germane, transmite Mediafax.

Persoanele interesate de demararea unei Societatea "Banat-Munchen" din Timisoara va lansa un proiect de infiintare a peste 1000 de microferme pentru cresterea vitelor, finantat din fonduri germane, transmite Mediafax.

Persoanele interesate de demararea unei afaceri de acest gen trebuie sa dispuna de 20 de milioane lei si de terenul necesar pentru productia cerealelor.

Fiecare microferma va fi populata cu 50 pana la 100 de vaci, toate aduse din tari ale Uniunii Europene, respectiv din Germania si Elvetia.

Creditul necesar pentru infiintarea microfermelor se ramburseaza in termen de 2 ani in natura, iar dobanda practicata este de 7%.

Finantatorii estimeaza ca 90% din produse vor fi destinate exportului in tarile Uniunii Europene, preturile urmand sa fie stabilite in functie de bursa din Londra.

Cele mai mari cereri de infiintare a unor asemenea microferme au fost formulate, pana in prezent, de o serie de asociatii familiale din Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Bistrita.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori