20 de companii germane, interesate de afaceri in Romania

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 14:09
2069 citiri
20 de companii germane, interesate de afaceri in Romania

Peste 20 companii germane sunt interesate sa isi dezvolte afacerile cu parteneri din Romania, aceastea participand la o intalnire in Romania a delegatiei Ministerului pentru Economie, Infrastructura, Transporturi si Tehnologie al landului Bavaria cu reprezentanti ai Ministerului roman al Economiei, informeaza NewsIn.

Maria Parcalabescu, secretar de stat pentru comert in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), s-a intalnit pe 14 mai cu Katja Hessel, secretar de stat in Ministerul pentru Economie, Infrastructura, Transporturi si Tehnologie al landului Bavaria.

"Cu aceasta ocazie, au fost abordate perspectivele si evolutia relatiilor economice bilaterale, cu accent pe relatiile economice cu landul Bavaria, care inregistreaza aproximativ 25% din volumul total al schimburilor comerciale romano-germane", se arata intr-un comunicat emis miercuri de ministerul roman al economiei.

Principalele sectoare pentru care partenerii germani si-au manifestat interesul se refera la extinderea prezentei marilor banci germane in Romania; domeniul energiei si in special cel al energiei regenerabile; productia de subansamble si piese auto; productia de componente electronice si electrotehnice; domeniul IT; dezvoltarea infrastructurii romanesti, in principal autostrazi si modernizarea transportului feroviar; sistemul educational (formarea de tehnicieni si lucratori specializati pe domenii), mai informeaza MECMA.

Potrivit comunicatului, un interes aparte pentru partea bavareza il constituie participarea firmelor din acest land la realizarea de proiecte cu fonduri structurale, pe teritoriul Romaniei.

In perspectiva intensificarii relatiilor economice bilaterale si identificarii de noi proiecte de cooperare intre Romania si Germania, a fost stabilit calendarul pentru etapa imediat urmatoare.

Astfel, lucrarile celei de a VII-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale Romania - Bavaria se vor desfasura la Sibiu, intre 1-2 iulie 2010, si lucrarile celei de a VIII-a sesiuni a Consiliului de Cooperare Economica Romano-German sunt programate pentru trimestrul III 2010", se mai arata in comunicat.

Germania si-a consolidat in 2009 prima pozitie in clasamentul partenerilor comerciali ai Romaniei, cu un volum al schimburilor bilaterale de 12,2 miliarde euro si o pondere de aproximativ 19% in volumul total al exporturilor romanesti. 

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#companii, #economie, #investitii, #minister , #Germania