Videanu se intalneste in Franta cu ministrul energiei si cu conducerea grupurilor Areva si GDF Suez

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:55
1740 citiri
Videanu se intalneste in Franta cu ministrul energiei si cu conducerea grupurilor Areva si GDF Suez

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, discuta in Franta cu ministrul energiei si dezvoltarii, Jean Louis Borloo, si cu ministrul-coordonator al planului de redresare economica, Patrick Devedjian, despre masurile guvernamentale de relansare economica a Romaniei, precizeaza NewsIn.

Adriean Videanu se afla intr-o vizita oficiala in Franta in perioada 3-4 iunie, unde are consultari privind ultimele evolutii economice la nivelul UE.

O alta tema importanta a discutiilor cu oficialii francezi o constituie extinderea cooperarii in domeniul energetic, in care Franta este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Romaniei.

"Pe perioada vizitei in Franta, ministrul Adriean Videanu va avea, de asemenea, intalniri cu conducerile unor importante grupuri franceze din domeniul energiei, printre care Areva si GDF Suez, cu care Romania deruleaza proiecte majore de investitii si doreste amplificarea acestora", se arata intr-un comunicat emis joi de ministerul roman.

Franta este un important partener economic al Romaniei, atat in ceea ce priveste schimburile comerciale bilaterale, care au atins nivelul de 4,8 miliarde euro la sfarsitul anului 2009, cat si in privinta investitiilor straine, unde Franta ocupa locul 4 in topul investitorilor, cu circa 6.000 firme cu capital francez si o investitie totala de 2,2 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie videanu franta discutii , #Franta