Victimele lui Madoff vor primi mai putin de 10 milioane dolari

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:17
1210 citiri
Victimele lui Madoff vor primi mai putin de 10 milioane dolari

Victimele lui Bernard Madoff ar putea primi mai putin de zece milioane de dolari in urma vanzarii afacerilor fostului finantist, desi valoarea fraudei sale se ridica la aproximativ 65 de miliarde de dolari. 

Familia Madoff si-a evaluat intreaga avere, la sfarsitul anului trecut, la 826 de milioane de dolari, din care 700 de milioane de dolari sunt reprezentanti de compania Bernard L. Madoff Investment Securities, scrie Bloomberg.

Insa de atunci valoarea averii sale a scazut la aproximativ zece milioane de dolari, iar compania probabil va putea fi vanduta, potrivit analistilor financiari care se ocupa de caz.

"Cifra de 700 de milioane de dolari este probabil doar o inchipuire a lui Madoff", a declarat Stephen Harbeck, presedinte al Securities Investors Protection, companie ce se ocupa de lichidarea afacerilor din New York ale lui Madoff. "El a stabilit acea valoare pe vremea cand inca derula frauda", a adaugat el.

Intr-o hotarare judecatoreasca din 15 martie, guvernul american a sechestrat toate activele personale ale fostul sef Nasdaq, inclusiv casele sale din Manhattan, Montauk, New York, Palm Beach, Florida si Franta.

Compania de brokeraj a inregistrat venituri de doar 1,12 milioane de dolari anul trecut. "Brandul nu are nici o valoare si nici un om de afaceri normal la cap nu ar deschide o noua casa de brokeraj numit Madoff", a spus Larry Tabb, fondator al firmei de research in domeniul financiar, Tabb Group.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#dolari, #frauda, #inchisoare, #madoff, #miliarde, #procuror , #Franta