Vezi ce masuri ia Guvernul francez pentru a reduce deficitul bugetar

Miercuri, 24 August 2011, ora 13:49
1345 citiri
Vezi ce masuri ia Guvernul francez pentru a reduce deficitul bugetar

Guvernul francez vrea sa consolideze veniturile statului din anul 2012 cu pana la 10 miliarde euro, prin masuri de eliminare a unor reduceri de taxe, incluse intr-un pachet de reforma menit sa asigure ca tintele de deficit nu vor fi ratate in pofida incetinirii cresterii economice, informeaza Mediafax.

Masurile au fost puse la punct de ministrii Bugetului si Finantelor la cererea presedintelui Nicolas Sarkozy, transmite Reuters.

Sarkozy si-a intrerupt recent vacanta pentru a convoca o intalnire de urgenta cu principalii ministrii din guvern, dupa ce actiunile de la Paris au fost afectate de speculatii in piata privind posibilitatea retrogradarii ratingului Frantei de la triplu A si consecintele crizei datoriilor de stat din zona euro pentru bancile franceze.

Premierul Francois Fillon va prezenta pe larg planurile in cursul zilei de miercuri, masurile incluzand eliminarea unor scutiri de taxe si a unor stimuelnte fiscale, care ar putea aduce venituri suplimentare de pana la 10 miliarde euro la bugetul pe 2012.

Inainte de finalul acestui an vor fi prezentate noi masuri pe partea de cheltuieli.

Cu opt luni pana la alegerile prezidentiale care se anunta intens disputate, Sarkozy incearca sa evite taierile puternice de cheltuieli implementate in Italia si Spania, luand la ochi persoanele cu venituri mari, care vor fi nevoiti probabil sa suporte o crestere simbolica a taxelor.

Masurile ar putea afecta si creditele fiscale acordate corporatiilor, dar si exceptiile de la plata contribuitiilor sociale pe orele suplimentare prestate de angajati, potrivit unor surse oficiale implicate in consultarile din guvern.

Guvernul francez vrea sa reduca deficitul bugetar la 5,7% in acest an si 4,6% in 2012, de la 7,1% in 2010.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#deficit franta, #nicolas sarkozy, #crestere economica, #criza, #actiuni paris , #Franta