Sisteme de energie alternativa, amplasate pe Turnul Eiffel

Joi, 02 August 2012, ora 14:29
2098 citiri
Sisteme de energie alternativa, amplasate pe Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, monument emblematic al capitalei franceze, va produce o parte din energia necesara functionarii sale cu ajutorul instalatiilor eoliene si al panourilor solare.

Primul etaj al turnului Eiffel se afla in plin proces de modernizare, a anuntat presedinele Societe nouvelle de la Tour Eiffel (SNTE), Jean-Bernard Bros. Aceasta societate se ocupa de administrarea turnului Eiffel.

Aflat la 57 metri inaltime, primul etaj este cel mai putin frecventat din turn, aceasta situatie putandu-se schimba cand turistii vor putea pasi pe podeaua transparenta care va fi construita la marginea spatiului creat de cei patru stalpi.

Lucrarile mai prevad amplasarea unor mici instalatii eoliene, a unor panouri solare si recuperarea apelor pluviale, in scopul imbunatatirii performantelor energetice ale turnului cu 30%, a adaugat Jean-Bernard Bros.

Va fi imbunatatit si accesul persoanelor cu mobilitate redusa, acestea urmand sa beneficieze de intreg spatiul, lucru care nu este posibil astazi. Intr-unul din spatiile de la etaj va fi deschisa o sala de conferinte, iar buticurile, muzeul si restaurantul de la etajul al doilea vor fi renovate.

Lucrarile, care se vor termina la sfarsitul anului 2013, nu se vor face cu inchiderea etajului si vor costa 25 milioane de euro.

Turnul Eiffel, construit cu ocazia Expozitiei universale de la Paris din 1889, este unul din cele mai vizitate monumente din lume: in 2011 s-au inregistrat 7,1 milioane de vizitatori, de la trei milioane la inceputul anilor '80.

#energie alternativa turnul Eiffel, #turnul Eiffel modernizare, #vizitatori turnul Eiffel , #Franta