Ratingul economiei Frantei scade cu inca o treapta din cauza avansului lent al economiei

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 10:49
1317 citiri
Ratingul economiei Frantei scade cu inca o treapta din cauza avansului lent al economiei

Standard & Poor's (S&P) a redus cu o treapta ratingul suveran al Frantei, deoarece agentia de evaluare financiara apreciaza ca avansul mai lent al economiei va constrange capacitatea Guvernului de a imbunatati situatia finantelor publice si va minimaliza impactul reformelor presedintelui Francois Hollande, transmite Bloomberg.

Ratingul de credit al Frantei pe termen lung, in valuta si moneda locala, a fost revizuit in scadere, de la 'AA plus' la 'AA', cu perspectiva stabila, a anuntat vineri Standard & Poor's.

In ianuarie 2012 Franta a pierdut ratingul de top 'AAA' atribuit de S&P apoi celelalte agentii importante de evaluare financiara, Moody's Investors Service si Fitch Ratings, au adoptat decizii similare.

S&P este ingrijorata ca Guvernul francez nu va reusi sa-si reduca deficitul si datoria si sa adopte reformele necesare pentru a face economia mai competitiva. De asemenea, agentia apreciaza ca rata somajului va ramane la un nivel ridicat pana in 2016, ceea ce va face mai dificila adoptarea unor reforme politice.

Retrogradarea indica faptul ca a doua economie a zonei euro nu reuseste sa se redreseze dupa criza financiara. Francois Hollande nu a reusit sa imbunatateasca competitivitatea Frantei, desi a modificat reglementarile privind piata muncii si taxele.

Comisia Europeana estimeaza ca economia Frantei va inregistra anul acesta o crestere de 0,2% si de 0,9% anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrogradare rating Franta, #standard poors rating franta, #reforma economica Franta, #progrese economice Franta , #Franta