Presedintele Frantei vrea mobilizarea institutiilor financiare internationale

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 10:17
1306 citiri
Presedintele Frantei vrea mobilizarea institutiilor financiare internationale

Presedintele francez Francois Hollande a solicitat luni ca institutiile financiare internationale sa se mobilizeze pentru stabilitate si crestere. Declaratia a fost facuta cu ocazia unei intalniri cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

In cadrul acestei intalniri, desfasurate la Palatul Elysee, presedintele francez a precizat ca prioritatile Frantei sunt lupta impotriva dezechilibrelor economice mondiale, amplificarea masurilor pentru consolidarea zonei euro si realizarea unui pol de stabilitate si crestere in cadrul economiei mondiale.

El a mai amintit si disponibilitatea Frantei "de a se implica in lupta impotriva fluxurilor financiare ilicite".

Economia franceza a reintrat in recesiune, in cel de-al treilea trimestru, dupa ce Banca Centrala a Frantei a confirmat caProdusul Intern Brut al celei de-a doua economii a zonei euro a inregistrat un declin de 0,1%.

Franta va reduce in 2013 cheltuielile publice cu 10 miliarde de euro, excluzand plata dobanzilor pentru datoria tarii si pensii, pentru a indeplini tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, a anuntat vineri seful statului francez, Francois Hollande.

#Francois Hollande institutii financiare, #Franta institutii financiare internationale, #Franta prioritati criza economica, #franta economie , #Franta