Presedintele François Hollande a dezamagit peste doua treimi din francezi

Luni, 04 Martie 2013, ora 13:45
1209 citiri
Presedintele François Hollande a dezamagit peste doua treimi din francezi
Foto: Bloomberg

Peste doua treimi dintre francezi (68 la suta) si aproape jumatate (44 la suta) dintre alegatorii care l-au votat pe François Hollande in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2012 se declara dezamagiti de el, potrivit unui sondaj BVA publicat in Le Parisien.

La intrebarea "De la alegerea sa in mai 2012, ati spune ca François Hollande v-a dezamagit?", 68 la suta dintre francezii intervievati au raspuns afirmativ, 31 la suta negativ, in timp ce 1 la suta nu s-au pronuntat, relateaza AFP.

Printre francezii de toate orientarile care au votat cu François Hollande in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2012, 44 la suta se declara in prezent dezamagiti de seful statului, in timp ce 55 la suta sunt multumiti, iar 1 la suta nu se pronunta.

In plus, majoritatea francezilor sustin ca nu cred ca presedintele isi va respecta angajamentul privind deficitul de 3 la suta, inversiunea curbei somajului si acela de a nu creste impozitele pentru cei vulnerabili si clasele medii. Aceasta nici in 2013, nici la sfarsitul cincinalului sau.

Chiar simpatizantii de stanga, care apreciaza ca presedintele isi va respecta obiectivele, nu cred ca acest lucru se va intampla in 2013.

In ceea ce priveste ritmul reformelor, 54 la suta dintre francezi apreciaza ca Executivul "nu va merge suficient de departe in domeniul reformelor", 21 la suta cred ca le desfasoara intr-un ritm bun, 21 la suta ca merge prea departe in domeniul reformelor si 4 la suta nu se pronunta.

Ca o consecinta a acestui bilant, la mai putin de un an de la alegerile prezidentiale, majoritatea francezilor (51 la suta fata de 45 la suta) cred ca Nicolas Sarkozy s-ar fi descurcat mai bine decat François Hollande daca ar fi fost reales.

Simpatizantii stangii (89 la suta) si mai ales cei ai Partidului Socialist (92 la suta) continua totusi sa il prefere pe Hollande predecesorului sau.

Ancheta a fost realizata pe Internet intre 28 februarie si 1 martie pe un esantion de 1.013 persoane reprezentative pentru populatia franceza cu varste peste 18 ani, avand o marja de eroare de 2,5 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Francois Hollande Franta, #popularitate presedinte Hollande, #evolutie economie Franta , #Franta