Presa franceza ii cere lui Sarkozy explicatii privind acuzatiile de finantare ilegala a campaniei

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 10:24
1106 citiri
Presa franceza ii cere lui Sarkozy explicatii privind acuzatiile de finantare ilegala a campaniei

Presa franceza de miercuri ii cere presedintelui Nicolas Sarkozy sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile privind o posibila finantare ilegala a campaniei sale electorale din 2007, respinse categoric de Guvern, relateaza Mediafax.

resa franceza de miercuri ii cere presedintelui Nicolas Sarkozy sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile privind o posibila finantare ilegala a campaniei sale electorale din 2007, respinse categoric de Guvern.

Criticat deja pentru legaturile cu cea mai bogata femeie din Franta, mostenitoarea L'Oreal Liliane Bettencourt, ministrul francez al Muncii, Eric Woerth, a fost acuzat ca ar fi primit 150.000 de euro in numerar pentru finantarea campaniei lui Sarkozy.

"De trei saptamani, acuzarea are cuvantul", afirma cotidianul conservator Le Figaro.

"Daca Nicolas Sarkozy vrea sa evite criza de incredere care se prefigureaza, trebuie sa vorbeasca si sa se apere in fata acestor atacuri", adauga Le Figaro.

Ziarul comunist L'Humanite considera ca "acuzatiile sunt deja prea grave si prea precise pentru a mai fi tratate numai cu dispret si aroganta" .

"Luand in zeflemea «hiperpresedintele», ne alarmam acum din cauza unui «infrapresedinte», iar acest lucru nu este mai putin ingrijorator", apreciaza ziarul economic La Tribune.

"Ca si echipa sa de fotbal, Franta navigheaza fara capitan sau aproape fara capitan", iar "pentru ca aceasta criza sa nu degenereze intr-o criza de regim, asteptam cuvantul si actiunile presedintelui", adauga cotidianul economic.

Si presa regionala adopta un punct de vedere similar.

"Acum trebuie un electrosoc", afirma Le Journal de la Haute-Marne, in timp ce Sud-Ouest considera ca "acum se joaca destinul lui Nicolas Sarkozy".

"Sa vorbeasca sau sa taca, sa remanieze sau sa dizolve, sa accelereze sau sa temporizeze.

Panica domneste la varful statului", scrie L'Est Republicain.

"Adevarate sau false, dezvaluirile privind «mecenatul politic» al lui Bettencourt duc statul intr-o spirala care este pe punctul de a scapa de sub control", apreciaza, la randul sau, Le Republicain Lorrain. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa, # franceza , #Franta