Premierul Frantei: Vor mai fi si alte atacuri. Multi nevinovati isi vor pierde vietile

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 12:29
3303 citiri
Premierul Frantei: Vor mai fi si alte atacuri. Multi nevinovati isi vor pierde vietile
Foto: Wikimedia

In ciuda masurilor de securitate sporite adoptate de autoritatile de la Paris, seful guvernului francez se asteapta la noi atentate soldate cu pierderi de vieti omenesti pe teritoriul Frantei.

"Trebuie sa strangem latul si sa lasam Politiei si Serviciilor Speciale libertatea de a actiona, dar vor mai fi si alte atacuri. Multi nevinovati isi vor pierde vietile", a anuntat premierul Valls, in cadrul unei interventii la Radio France International, potrivit Business Insider.

Reactia sa vine in urma uciderii comandantului fortelor politienesti din suburbia pariziana Les Mureaux si a sotiei acestuia, saptamana aceasta, de catre un vecin racolat de gruparea terorista Statul Islamic.

Conform datelor prezentate de seful guvernului de la Paris, in ultimii 3 ani, fortele de securitate franceze au reusit sa dejoace 15 atacuri teroriste.

Cu toate acestea, Franta a fost pusa la grea incercare de atentatele din 2015, cel mai dramatic eveniment fiind inregistrat pe 13 noiembrie, cand 130 de oameni au fost ucisi pe strazile Parisului in 7 atacuri simultane declansate de o celula terorista a Statului Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentate ISIL Franta, #securitate Europa, #Statul Islamic, #atentate Franta , #Franta