Premierul francez se opune lui Merkel: Tratatul UE trebuie semnat de 17 state!

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 20:34
1821 citiri
Premierul francez se opune lui Merkel: Tratatul UE trebuie semnat de 17 state!

Premierul Frantei, Francois Fillon, a declarat marti in fata deputatilor partidului sau ca propunerea Germaniei de a incheia un tratat intre cei 27 de membri ai UE va fi dificl de realizat si ca, dupa parerea sa, acest tratat ar trebui sa fie incheiat intre cele 17 statele din zona euro.

"Germania si-ar dori un tratat semnat de toate cele 27 de tari membre UE, insa noi credem ca este extrem de dificil. Vom incerca acest lucru vineri la reuniunea Consiliului european si in cazul in care nu va exista unanimitate il vom realiza in 17 membri cu un calendar stabilit pentru martie 2012", a subliniat premierul francez, potrivit EuBusiness.

"In ceea ce priveste guvernarea economica a zonei euro, este ceea ce Nicolas Sarkozy spunea de ani de zile legat de disciplina bugetara, crestere si competitivitate", a mai spus acesta

Legat de faptul ca Germania a renuntat sa-i implice pe investitorii privati in datorie, Fillon precizeaza ca aceasta decizia a fost un bun compromis.

"Cei care vorbesc despre pierderea suveranitatii nu fac decat sa divagheze", mai ales ca "adevarul este ca, daca cele doua mari economii ale Europei se vor desparti, nu va mai exista euro", a avertizat Fillon.

Potrivit premierului francez, punerea sub supraveghere a statelor din zona euro de catre agentia de rating Standard and Poor's "reflecta nelinistea pietelor privind capacitatea zonei euro de a se reforma".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tratat ue 17 state, #tratat zona euro, #summit ue, #declaratii premier franta, #rating franta , #Franta