Premierul francez: Respingerea tratatului fiscal european in parlament va slabi Franta

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 09:03
1015 citiri
Premierul francez: Respingerea tratatului fiscal european in parlament va slabi Franta

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a incercat duminica sa convinga divizatele partide de stanga din tara sa sa aprobe tratatul fiscal european, avertizand ca o eventuala respingere a acestuia ar putea slabi Franta, dar si pe presedintele Francois Hollande, respingand si ideea organizarii unui referendum pe tema acestui tratat, relateaza agentiile AFP si Reuters, care preiau un interviu acordat de seful executivului de la Paris postului de radio France Inter.

Partidul socialist dispune de majoritate in ambele camere ale parlamentului. Insa votul ar putea fi foarte strans, intrucat unii dintre parlamentarii acestui partid intentioneaza sa voteze impotriva, iar un membrul al coalitiei, Partidul Verzilor, ameninta ca se va abtine. Tratatul va fi supus votului parlamentului in luna octombrie.

"Daca vrem ca Francois Hollande sa fie puternic atunci cand va discuta cu partenerii nostri, trebuie sa-i dam aceasta forta. Cea mai mica slabiciune parlamentara, ce s-ar traduce prin lipsa unei majoritati largi, ar slabi chiar si interesul Frantei", a atentionat seful executivului de la Paris.

Totodata, Ayrault a respins ideea unui referendum asupra tratatului fiscal european, intrucat, in opinia sa, textul acestuia nu implica "un transfer de suveranitate".

"Fiind vorba despre un vot clasic, mi se pare corect ca parlamentul sa-si asume responsabilitatea", a insistat premierul francez in interviul mentionat.

#tratat fiscal european, #parlament Franta , #Franta