Moscovici: Recesiunea din Franta s-a incheiat

Marti, 23 Iulie 2013, ora 16:20
1337 citiri
Moscovici: Recesiunea din Franta s-a incheiat

Recesiunea in Franta s-a incheiat, a declarat marti ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, indicand estimarile publicate de Banca Centrala a Frantei si Institutul de Statistica (Insee), care arata o crestere de 0,2% in trimestrul doi din 2013, comparativ cu un declin de 0,2% in primele trei luni din acest an, transmit Bloomberg si Reuters.

"Acum trebuie sa facem eforturi sa transformam aceasta iesire din recesiune intr-o redresare autentica", a afirmat oficialul francez la postul de radio Europe 1.

Increderea companiilor franceze in economie a crescut in iulie pentru a treia luna consecutiv, indicand ca imbunatatirea cererii ar putea ajuta la redresarea economiei.

De asemenea, Institutul de Statistica (Insee) a publicat un studiu privind activitatea economica in iulie, care arata ca increderea in sectorul industrial a urcat la 95 de puncte, de la 93 in iunie, in timp ce increderea in sectorul serviciilor a crescut, de asemenea, la 86 de puncte, de la 84 de puncte in iunie. In iulie, increderea in sectorul industrial a atins cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.

Saptamana trecuta, Banca Centrala a Frantei a imbunatatit estimarea de crestere a economiei in trimestrul doi din 2013, la 0,2%, fata de prognoza anterioara de 0,1%.

Revizuirea in crestere vine ca urmare a unor rapoarte recente ce arata redresarea productiei industriale in iunie, datorita comenzilor de peste hotare, mai ales in sectorul industriei, transporturilor si auto. Aceasta tendinta continua si in iulie, a dat asigurari Banca Frantei.

Franta, a doua mare economie a zonei euro, a intrat din nou recesiune, a treia de la criza financiara din 2008-2009, dupa un declin al Produsului Intern Brut de 0,2% in primul trimestru din 2013, similar cu cel inregistrat in ultimele trei luni din 2012, conform datelor finale publicate recent de Institutul de Statistica (Insee).

O recesiune este definita in mod tehnic drept doua trimestre consecutiv de contractie a economiei.

Dupa un declin de 0,2% in primele trei luni din 2013, economia franceza ar urma sa inregistreze un avans de 0,2% in trimestrul doi, sa stagneze in trimestrul trei si sa creasca cu 0,1% in ultimele trei luni, a prognozat Insee.

#recesiune Franta, #crestere economica Franta, #evolutie PIB Franta, #Moscovici Finante Franta , #Franta