Moody's confirma ratingul Frantei la 'AAA'

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 14:37
1127 citiri
Moody's confirma ratingul Frantei la 'AAA'

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a confirmat luni ratingul suveran "AAA" atribuit Frantei si a prelungit examinarea perspectivei stabile a ratingului, transmit AFP si Reuters.

In 17 octombrie 2011, Moody's a anuntat ca va analiza in urmatoarele trei luni daca se impune o revizuire a perspectivei de rating a Frantei, pe care pentru moment o considera stabila.

Moody's avertizeaza ca profilul datoriei Frantei si potentialele datorii contingente pun presiune asupra perspectivei stabile a ratingului 'AAA' atribuit Frantei, iar agentia ar putea revizui in acest trimestru calificativul Frantei.

"Deteriorarea profilul datoriei si potentialul pentru alte datorii contingente pot aparea ca urmare a presiunilor exercitate asupra perspectivei stabile a ratingului severan 'AAA' atribuit Frantei", sustine Moody's.

Agentia avertizeaza de asemenea ca ratingul 'AAA' atribuit Frantei ar putea fi sub presiune daca continua sa creasca nivelul datoriei sau daca se va inrautati criza datoriilor din Europa.

S&P a retrogradat in 13 ianuarie ratingurile 'AAA' atribuite Frantei si Austriei cu o treapta, la 'AA plus', cu perspectiva negativa, si a confirmat ratingurile unor tari ca Germania, Belgia si Olanda.

De asemenea agentia de evaluare financiara a revizuit in scadere ratingurile Italiei, Spaniei si Ciprului cu doua trepte si a retrogradat Malta, Slovacia si Slovenia cu o treapta.

Analistii S&P au apreciat ca decizia de a revizui in scadere ratingurile suverane de credit a noua din cele 17 state membre ale zonei euro vine in urma cresterii dificultatilor legate de criza datoriilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating franta, #Moodys rating Franta, #retrogradare Franta, #perspective rating Franta , #Franta