Ministrul de finante francez sustine taxarea averilor de peste 1 milion de euro

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 17:03
1465 citiri
Ministrul de finante francez sustine taxarea averilor de peste 1 milion de euro
Pierre Moscovici, ministrul francez de Finante

Ministrul francez de Finante, Pierre Moscovici, a declarat vineri ca il sustine pe Francois Hollande, presedintele Frantei, si a promis ca va introduce un nou impozit pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro.

"Detaliile tehnice urmeaza sa fie puse la punct, dar acesta propunere legislativa va fi aprobata", a declarat ministrul francez, pentru AFP.

Francois Hollande, primul presedinte socialist al Frantei, a spus ca miliardarii cu venituri mai mari de 1 milion de euro ar trebui sa fie impozitati cu 75%, pentru ca, in opinia sa, "nu este posibil sa existe un asemenea nivel al veniturilor".

Taxa lui Hollande ii goneste pe cei bogati din Franta

Taxarea averilor a fost un subiect controversat inaintea alegerilor din Franta si este si acum contestata de Opozitia franceza. Publicatii precum Les Echos si Le Figaro au anuntat ca executivul de la Paris "va indulci" impozitarea averilor si ca nu vor aplica impozitul si pentru profiturile obtinute din tranzactiile efectuate pe piata de capital.

Francois Hollande mizeaza pe o crestere a veniturilor la bugetul de stat de 7,2 miliarde de euro, in urma impozitarii averilor mai mari de 1 milion de euro.

In Franta exista insa putine persoane bogate care se incadreaza in contextul legislativ pentru aplicarea acestei taxe, probabil nu mai mult de 30.000, intr-o tara de 65 de milioane de locuitori, astfel ca va fi stransa doar o suma mica din necesarul de 33 miliarde de euro pentru echilibrarea bugetului.

Taxa pe avere, propusa si in Romania

Taxa pe avere a fost propusa si in Romania, de un deputat social-democrat, Vasile Bleont. Dinu Patriciu a fost unul dintre miliardarii romani care au sustinut impozitarea averilor.

Taxa pe avere, necesara in Romania?

#taxa avere, #taxa avere bogati, #Pierre Moscovici finante , #Franta