Ministru francez: Summitul UE va identifica tarile care au resurse pentru stimularea economiei

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 14:02
1120 citiri
Ministru francez: Summitul UE va identifica tarile care au resurse pentru stimularea economiei

Summitul european de la inceputul lui 2012 are ca obiectiv principal identificarea tarilor care dispun de resurse pentru stimularea economiei, a subliniat luni ministrul francez al Bugetului, Conturilor Publice, Functiei Publice si Reformei Statului, Valerie Pecresse, transmite EFE.

"Vom analiza impreuna cu partenerii nostri europeni daca unii dintre ei au capacitatea de a stimula intr-o mai mare masura cresterea economica", iar in cazul Frantei vor fi stabilite masuri pentru sporirea "competitivitatii", a explicat Pecresse in cadrul unui interviu acordat postului de radio "France Info".

Ministrul francez al Bugetului a subliniat ca primul summit european de anul viitor va fi axat pe stimularea cresterii economice, a competitivitatii si a numarului de locuri de munca, accentuand faptul ca guvernul din care face parte nu va aplica un nou set de reduceri bugetare, dupa cele anuntate la sfarsitul lunii august si in noiembrie a.c.

"Nu va exista un al treilea set de reduceri bugetare, deoarece Franta nu are nevoie in prezent de acest lucru. Franta are nevoie de masuri care sa sprijine cresterea economica, crearea de noi locuri de munca, dar si stimularea competitivitatii", a precizat Valerie Pecresse.

#Valerie Pecresse, #summit european ianuarie, #resurse stimulare economie , #Franta