Masurile lui Sarkozy sunt "pozitive", dar fara impact asupra ratingului Frantei

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 07:50
1217 citiri
Masurile lui Sarkozy sunt "pozitive", dar fara impact asupra ratingului Frantei

Declaratiile facute duminica de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, sunt "pozitive", dar nu vor avea un impact imediat asupra ratingului Frantei, care este AAA in prezent, au declarat reprezentantii agentiei de evaluare financiara Fitch.

Liderul de la Elysee a anuntat ca TVA-ul va creste cu 1,6% incepand cu luna octombrie si a propus negocierea timpului de lucru in interiorul companiilor. Fitch, care a dat o perspectiva negativa ratingului Frantei, precizeaza intr-un comunicat ca "masurile trebuie puse in practica si impactul lor probabil nu se va face simtit pe termen scurt", transmite AFP.

In consecinta, acestea nu pot avea vreo influenta imediata asupra ratingului. Insa agentia de evaluare considera ca "masurile anuntate constituie o etapa pozitiva, care subliniaza capacitatea si vointa guvernului francez de a raspunde slabiciunilor din economie si din finantele publice".

"Propunerile corespund asteptarilor noastre ca guvernul francez sa se bazeze pe reformele deja anuntate pentru a inlatura rigiditatile structurale de pe piata muncii si din domeniul productiv", se mai mentioneaza in comunicatul Fitch.

Agentia de evaluare a revizuit in luna decembrie perspectiva ratingului Frantei de la "stabil" la negativ", intrucat a estimat ca Franta era tara din zona euro cu ratingul AAA (cel mai bun nivel de evaluare financiara) cea mai expusa unei agravari a crizei datoriilor. Pe data de 13 ianuarie, Standard and Poor's, o alta agentie de evaluare financiara, a retrogradat Franta cu o treapta, de la AAA la AA+.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy masuri austeritate, #rating franta, #crestere TVA Franta , #Franta