Lovita de criza, Goodyear inchide cea mai mare fabrica din Franta

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 13:28
1336 citiri
Lovita de criza, Goodyear inchide cea mai mare fabrica din Franta

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producator american de anvelope auto, va inchide principala unitate de productie din Franta si va concedia 1.173 de angajati din tara, aproape jumatate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele si scaderii cererii din Europa.

Fabrica de la Amiens, in nordul Frantei, va fi inchisa, iar 1.173 de angajati vor fi trimisi in somaj, potrivit unui comunicat al companiei.

Goodyear are aproximativ 3.000 de angajati in Franta, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel ca numarul disponibilizatilor reprezinta 39% din total.

Data la care va fi inchisa fabrica nu a fost stabilita, a precizat oficialul Goodyear.

"Suntem profund dezamagiti ca negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentantii angajatilor. Anuntul de astazi este singura optiune care ne-a mai ramas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, intr-un comunicat transmis joi de companie.

Criza economica din Europa a afectat sever piata auto, vanzarile de automobile si autocamioane fiind aproape de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Fabrica de la Amiens a generat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, a precizat Goodyear.

#fabrica Goodyear Franta, #concedieri Goodyear , #Franta