Joaquin Almunia crede ca salariile anumitor directori de companii sunt "total iresponsabile"

Vineri, 23 Mai 2008, ora 11:16
946 citiri
Joaquin Almunia crede ca salariile anumitor directori de companii sunt "total iresponsabile"

Comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, a declarat vineri ca salariile pe care le au anumiti directori de companii sunt "total iresponsabile", informeaza AFP."Unele salarii sunt total iresponsabile", a declarat Almunia pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, pe fondul presiunilor crescute in UE privind reducerea remuneratiile patronilor.


Recent, seful ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a calificat ca fiind "scandaloase" "derapajele" anumitor salarii ale sefilor de companii.


Potrivit lui Almunia, criza financiara internationala "nu s-a finalizat".


Comisarul european e refuzat sa comenteze cu privire la tensiunile dintre Bruxelles si Franta privind deficitele publice.


"Trebuie sa intelegem ca locuim cu totii sub acelasi acoperis. Din acest motiv trebuie sa respectam toti aceleasi reguli", a precizat Almunia.


Comisia Europeana trebuie sa se pronunte cu privire la bugetul francez, a precizat comisarul, si sa aminteasca Frantei de deficitele sale.


Bruxelles si Paris au estimari total diferite cu privire la evolutia economiei franceze si a finantelor publice ale tarii.