Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impartirea Marii Negre: Bucurestiul si Kievul vor respecta decizia Curtii internationale de la Haga

Impartirea Marii Negre: Bucurestiul si Kievul vor respecta decizia Curtii internationale de la Haga

Presedintele roman Traian Basescu si omologul sau ucrainean Viktor iuscenko au anuntat luni ca vor respecta decizia Curtii internationale de la Haga privind contenciosul lor legat de impartirea platoului continental al Marii Negre.

"Curtea internationala de Justitie de la Haga ar urma sa ia decizia la sfarsitul lui 2008 si noi o vom respecta", a afirmat presedintele roman cu prilejul inaugurarii, impreuna cu iuscenko, a unui nou punct de trecere de frontiera la Sighetu-Marmatiei.

De mai multi ani, Romania se opune cu inversunare dorintei Ucrainei de a crea o zona exclusiv economica in jurul insulei ASerpilor, o insulita nelocuita de 17 hectare in Marea Neagra, bogata in hidrocarburi, care apartinuse Romaniei pana in 1948, inainte de a reveni fostei Uniuni Sovietice.

Dupa mai mult de douazeci de runde de negocieri fara rezultat, Bucurestiul a decis in septembrie 2004 sa aduca acest diferend in fata Curtii de Justitie de la Haga.

La randul sau, presedintele iuscenko a asigurat ca si tara sa va respecta "fara echivoc" decizia Curtii, continuand in acelasi timp discutiile bilaterale.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: AFP (Franta), <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1122 ori