Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GDF Suez confirma tintele de profit, in ciuda incetinirii cresterii vanzarilor

GDF Suez confirma tintele de profit, in ciuda incetinirii cresterii vanzarilor

GDF Suez SA, a doua companie de utilitati din lume, s-a confruntat cu o incetinire a cresterii vanzarilor in al patrulea trimestru, in timp ce castigurile au fost afectate de tranzactiile mondiale de gaze naturale lichefiate.

Veniturile au crescut cu 14%, fata de cresterea cu 18% din primele noua luni din 2008, potrivit unui comunicat al companiei. Per total, vanzarile anuale au crescut la 83,1 miliarde euro, fata de 71,2 miliarde euro, in 2007.
Compania a estimat de asemenea castiguri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari in linie cu obiectivele stabilite anterior. GDF Suez prognozase rezultate financiare in line cu o crestere de peste 10% anul acesta. Grupul va publica raportul total pe 5 martie, potrivit paginii de internet.


Castigurile din al patrulea trimestru au fost afectate de o scadere masiva a pretului petrolului si o incetinire a tranzactiilor cu gaze naturale lichefiate la nivel global, din cauza scaderii cererii pe piata asiatica de profil.

Vanzarile  companiei au crescut in Franta cu 17% datorita "conditiilor meteorologice favorabile" in 2008. Aceasta furnizeaza electricitate catre aproape 400.000 gospodarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 870 ori
Citeste mai multe desprevenituri electricitate tranzactii