Franta, urmatoarea piesa de domino care se va prabusi?

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 08:20
1284 citiri
Franta, urmatoarea piesa de domino care se va prabusi?

Franta ar putea fi urmatoarea piesa de domino din zona euro care se va prabusi, in contextul in care perspectivele economiei franceze sunt tot mai sumbre, avertizeaza specialistii din cadrul companiilor Legal & General Investments si Carmignac Gestion.

Desi situatia financiara a Spaniei s-a aflat in atentia publicului in ultimele luni, rezultatele economice ale Frantei, una dintre cele mai mari si mai importante natiuni din Europa, devin tot mai ingrijoratoare, scrie Investement Week.

Agentia de rating Standar&Poor's a retrogradat deja Franta de la nivelul de top AAA, in ianuarie, pe fondul "presiunilor sistemice" din zona euro. Moody's si Fitch mentin ratingul AAA-, cu persective negative in cazul ambelor companii financiare.

In acest context, firmele franceze L&G Investments si Carmignac avertizeaza investitorii ca ar putea subestima vulnerabilitatea severa a economiei franceze.

Michel Canoy, manager la L&G Investments, este de parere ca Franta nu mai poate fi considerata ca facand parte din centrul Europei ca urmare a esecului sau de a-si reduce deficitul. Canoy a vandut recent o mare parte din expunerea sa fata de datoria tarii.

Citeste mai multe despre Franta, urmatoarea piesa de domino care se va prabusi? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franta zona euro, #Franta criza economica, #Franta rating Standard Poor , #Franta