Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta trebuie sa taie inca 5 miliarde de euro pentru atingerea tintei de deficit

Franta trebuie sa taie inca 5 miliarde de euro pentru atingerea tintei de deficit


Guvernul francez trebuie sa faca reduceri bugetare de inca cinci miliarde de euro in 2014 pentru a reduce deficitul bugetar la cel mult 3% din PIB.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a solicitat astfel ministrilor din guvernul sau "reforme structurale ambitioase pentru reducerea cheltuielilor din fiecare minister si agentie".

Saptamana trecuta, ministrul Bugetului, Jerome Cahuzac, a recunoscut ca anii 2013 si 2014 sunt dificili pentru Franta, intrucat la sfarsitul anului viitor deficitul bugetar trebuie sa se inscrie in tinta de 3% din PIB.

Potrivit Comisiei Europene, la sfarsitul acestui an Franta va inregistra un deficit bugetar de 3,7% din PIB, dar in conditiile politicilor in vigoare acesta ar putea creste anul viitor la 3,9%.

Initial, Franta s-a angajat sa atinga tinta de deficit chiar in exercitiul bugetar din anul in curs, dar in contextul deteriorarii situatiei economice a cerut Comisiei Europene un ragaz de inca un an, promitand noi masuri de austeritate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1250 ori