Franta taxeaza companiile mari ca sa faca rost de bani

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 16:16
1240 citiri
Franta taxeaza companiile mari ca sa faca rost de bani

Guvernul Frantei a anuntat un plan menit sa faca economii la buget, care prevede mai multe cresteri fiscale si reduceri de cheltuieli in valoare de 7 miliarde de euro, pentru a fi sigur ca statul francez isi va pastra si anul viitor ratingul suveran AAA.

Franta va taxa companiile mai mari, au decis reprezentatii guvernului de la Paris, scrie Bloomberg, care aminteste ca statul francez trebuie sa se asigure ca isi mentine ratingul de triplu A.

"Avem un singur scop: sa protejam poporul francez de dificultatile cu care se confrunta alte tari din Europa", a spus, luni, prim-ministrul francez, Francois Fillion.

Masurile care prevad, printre altele, taxarea profitului inregistrat de companiile mari si reduceri de cheltuieli, fac parte din planul de austeritate despre care vorbea presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

Aceasta este cea de-a doua parte a planului anuntat in luna august si vine in contexul in care agentia de rating Moody's a precizat ca exista posibilitatea ca Franta sa isi piarda ratingul suveran AAA.

"Adevarata austeritate incepe in Franta", sustine Pierre-Olivier Beffy, analist economic in cadrul BNP Paribas.

Angajamentul Frantei de a reduce deficitul la 4.5% din Produsul Intern Brut in 2012, in comparatie cu previziunile anterioare care mentionau o tinta de deficit de 5.7 la suta este "de neatins", a declarat Fillon.

Acesta sustine ca reducerile de cheltuieli suplimentare au fost necesare.

Franta vrea sa scada deficitul la 3 procente din PIB in 2013 si are ca scop pentru 2016 un "buget echilibrat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta criza zona euro, #Franta rating triplu A, #masuri austeritate franta , #Franta