Franta, tara europeana cu cei mai multi milionari

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:02
2091 citiri
Franta, tara europeana cu cei mai multi milionari
Franta, tara cu cei mai multi milionari

Raportul Credit Suisse privind bogatia la nivel global a desemnat Franta ca fiind tara din Europa cu cei mai multi milionari.

Clasificand drept milionar orice adult cu cel putin un million de dolari in active financiare si imobiliare, dupa deducerea datoriilor, Credit Suisse a descoperit 2,6 milioane de milionari francezi, cu 18% mai mult fata de anul trecut, informeaza Challenges.fr.

Analistii bancari explica aceasta crestere prin aprecierea activelor imobiliare si a patrimoniului imobiliar, precum si prin efectul evolutiei ratei de schimb euro/dolar.

Desi mai numerosi ca in Germania sau Marea Britanie, bogatasii francezi sunt mai saraci, averile de peste 100 de milioane de dolari fiind mai frecvente in Anglia ca in Hexagon, mentioneaza La Tribune.

In ceea ce priveste averea medie pe cetatean adult, Franta este a 4-a cea mai bogata tara din lume, dupa Elvetia, Australia si Novergia, media averilor francezilor inregistrand chiar o crestere de 4% fata de anul trecut.

La Tribune remarca insa si ca, odata cu cresterea numarului milionarilor, creste constant si numarul celor saraci, in detrimentul dezvoltarii clasei medii.

Chiar daca 48,8% din populatia Frantei se incadreaza in categoria de cetateni instariti cu un patrimoniu superior valorii de 100.000 de dolari, numarul francezilor ce detin intre 1.000 si 10.000 de dolari a crescut anul acesta de la 10,5% la 14,9%.

#Franta milionari, #milionari francezi, #raport milionari Credit Suisse , #Franta