Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta renunta la mai multe proiecte culturale, pentru economii bugetare

Franta renunta la mai multe proiecte culturale, pentru economii bugetare


Guvernul de la Paris vrea sa faca economii bugetare prin renuntarea la mai multe proiecte culturale ale precedentului guvern francez, a anuntat luni actualul ministru al culturii, Aurelie Filippetti.

Sunt vizate proiectele care nu au fost bugetate de Guvernul Sarkozy si cele ale caror cheltuieli totale depasesc un miliard de euro, a anuntat Aurelie Filippetti, pentru cotidianul Le Monde.

Unele proiecte vor fi oprite, unele suspendate, iar altele amanate, a precizat oficialul francez.

Printre proiectele la care se va renunta se numara construirea unei sali suplimentare la Comedia Franceza, infiintarea unui muzeu al fotografiei la Paris, a unei Case a istoriei Frantei, crearea unui spatiu dedicat reconstituirii grotei de la Lascaux si a picturilor si gravurilor sale rupestre vechi de 17.000 de ani.

Guvernul francez va reduce in 2013 cheltuielile publice cu zece miliarde de euro, pentru a indeplini tinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Presedintele Francois Hollande a anuntat, duminica, cresteri de impozite pentru anul viitor de 20 miliarde de euro, o majorare fara precedent in ultimii 30 de ani, ce vizeaza jumatate din gospodarii si jumatate din intreprinderi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2288 ori