Franta: Controlorii de trafic aerian au intrat in greva

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 11:01
1122 citiri
Franta: Controlorii de trafic aerian au intrat in greva

Traficul aerian intern a fost perturbat luni dimineata in Franta de o greva a controlorilor de trafic aerian, fiind anulate aproximativ 20% din zborurile cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul parizian Orly, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.

"Un procent de 20% din zboruri sunt anulate, conform a ceea ce a fost anuntat. Nu exista intarzieri sau cozi", a precizat sursa, potrivit careia greva a fost anticipata de aviatia civila si companii.

Aeroportul Orly este principalul nod aerian pentru zborurile interne. Celalalt aeroport parizian, Roissy Charles de Gaulle, consacrat traficului international, nu a fost afectat de greva.

"S-ar putea sa mai existe perturbari suplimentare, dar nu inainte de mijlocul diminetii", a adaugat sursa citata, care a evocat posibile 'intarzieri' ale zborurilor cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly.

Directia Generala a Aciatiei Civile (DGAC) a cerut vineri companiilor aeriene anularea, luni si marti, a 20% din zborurile acestora cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly, ca urmare a unui apel la greva lansat de trei sindicate ale controlorilor de trafic aerian.

Sindicatele au facut apel la greva in semn de protest fata de un plan de restructurare a serviciilor de control al traficului aerian in regiunile franceze, care ar implica si disponibilizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta greva trafic aerian, #transport aerian greva Franta , #Franta