Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toate magazinele Carrefour din Franta vor intra in greva chiar inaintea Pastelui, cand sunt cele mai mari vanzari

Toate magazinele Carrefour din Franta vor intra in greva chiar inaintea Pastelui, cand sunt cele mai mari vanzari


Organizatiile sindicale de la Carrefour Franta intentioneaza sa organizeze o greva "exceptionala" in timpul weekend-ului de Paste, pentru a critica programele de restructurare prin care conducerea companiei intentioneaza sa renunte la 2.400 de salariati.

"Este pentru prima data in peste zece ani cand toate organizatiile sindicale au facut un apel la greva in acest weekend. Este o greva exceptionala", a declarat vineri Philippe Allard, reprezentantul organizatiei sindicale CGT la Carrefour, transmite Reuters.

Cele 180 de hypermarketuri Carrefour din Franta ar urma sa fie afectate de apelul la greva in ziua de sambata 31 martie. "O parte importanta" din aceste magazine va cunoaste un grad de participare la greva de pese 50%, a precizat Michel Enguelz, delegatul sindicatului Force Ouvriere.

Potrivit sindicatului Force Ouvriere, sambata de dinaintea Pastelui este sambata care genereaza cea mai mare cifra de afaceri pentru grupul Carrefour dupa sambata de dinaintea Craciunului.

La inceputul acestui an, Carrefour a anuntat un vast plan de restructurare care se va traduce prin reduceri de personal, vanzarea anumitor magazine Dia si investitii in operatiunile digitale. In plus, un plan de plecari voluntare va fi pus la punct pentru 2.400 de salariati din Franta.

Grupul francez de distributie Carrefour, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in 2017 pierderi nete de 531 de milioane de euro, in principal ca urmare a unor deprecieri de active in valoare de 1,3 miliarde de euro.

In Romania, Grupul Carrefour numara 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri (203 magazine Market si 15 magazine Express Orange), 42 de magazine de proximitate Express, zece magazine de proximitate Contact, un magazin de comert online.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1540 ori