Franta acorda o garantie de stat unui creditor ipotecar

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 13:27
1261 citiri
Franta acorda o garantie de stat unui creditor ipotecar

Guvernul francez a acceptat sa salveze Credit Immobilier de France (CIF), prin acordarea unei garantii de stat, institutia financiara specializata in credite ipotecare fiind puternic afectata de lipsa de lichiditate.

Credit Immobilier de France a fost scoasa la vanzare incepand din mai, in urma problemelor cauzate de disparitia finantarii ieftine de pe pietele de credit, potrivit Financial Times.

"Pentru a permite CIF sa-si respecte toate angajamentele, statul a decis sa raspunda favorabil cererii pentru acordarea unei garantii", a declarat, intr-un comunicat, ministrul de Finante, Pierre Moscovici.

Guvernul francez se confrunta cu dificultati in procesul de minimalizare a concedierilor planificate la alte companii lovite de criza, printre care Peugeot si Carrefour, precum si prabusirea grupului franco-belgian Dexia.

Garantia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligatiuni de 1,75 miliarde de euro scadenta in octombrie, trebuie sa primeasca aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale si o pozitie importanta pe piata creditelor ipotecare din Franta, este lichidarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta creditor ipotecar, #Franta garantie de stat, #Credit Immobilier de France, #garantie creditor ipotecar Franta , #Franta