Franta accepta sa-si reduca deficitul public

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 14:03
1097 citiri
Franta accepta sa-si reduca deficitul public

Franta a acceptat sa-si fixeze ca obiectiv reducerea deficitului public sub nivelul de 3% din produsul intern brut (PIB) pana in 2013, asa cum a solicitat Comisia Europeana, cu conditia ca nivelul cresterii sa permita atingerea obiectivului, a declarat ministrul francez de finante, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Suntem de acord cu textul propus de Comisie, ce prevede ca Franta sa aiba la dispozitie un an suplimentar, pana in 2013, pentru aducerea deficitului la 3%", a declarat Lagarde dupa o reuniune cu ministrii de finante din zona euro.

"Ne angajam sa reducem deficitul structural cu cel putin 1% pe an, situatia fiind conditionata, desigur, de conditiile economice", a adaugat Lagarde.

Ministrul francez al economiei declarase anterior ca este nevoie de o crestere puternica pentru a putea respecta termenul limita cerut de Comisie.

Pana in prezent, Franta contesta decizia oficialilor de la Bruxelles, anuntata pe 11 noiembrie, considerand ca nu este realista. Guvernul francez a sustinut pana in prezent ca va putea redresa deficitul public cel mai devreme in 2014. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit, #franta, #reducere , #Franta