Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia franceza a reintrat in recesiune in al treilea trimestru

Economia franceza a reintrat in recesiune in al treilea trimestru


Economia franceza a reintrat in recesiune, in cel de-al treilea trimestru, dupa ce Banca Centrala a Frantei a confirmat caProdusul Intern Brut al celei de-a doua economii a zonei euro a inregistrat un declin de 0,1%.

Guvernul de la Paris a revizuit in scadere datele privind evolutia Produsului Intern Brut al Frantei in 2012. Acum autoritatile se asteapta la o crestere zero a economiei Frantei in acest an, fata de un avans de 0,3% estimat anterior, si un deficit bugetar de 4,5% din PIB.

Un declin al Produsul Intern Brut al Frantei in trimestrul trei va insemna ca tara se alatura altor state din UE care sunt in recesiune, cum ar fi Marea Britanie, Grecia, Italia, Portugalia si Spania.

Economia franceza a inregistrat o crestere zero in trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent. Este al treilea trimestru consecutiv in care Produsul Intern Brut al Frantei inregistreaza o crestere zero.

Anul trecut, economia franceza a inregistrat o crestere de doar 1,7%, iar avansul a incetinit la 0,2% in trimestrul patru, pe fondul stagnarii cresterii in zona euro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 996 ori