British Airways si Flybe au marit capacitatile de transport peste Canalul Manecii

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 16:54
1815 citiri
British Airways si Flybe au marit capacitatile de transport peste Canalul Manecii

Companiile aeriene British Airways (BA) si Flybe au anuntat, luni, ca si-au sporit capacitatile de transport peste Canalul Manecii, pentru a acoperi cererea mare generata de blocarea traficului pe sub Canalul Manecii de catre Eurostar, in timp ce zborurile easyJet catre Paris-CDG au fost perturbate, informeaza NewsIn.

British Airways, care utilizeaza in mod normal aeronave A319 si A320 pentru legaturile intre Londra si Paris, a precizat pentru AFP ca le-a inlocuit cu avioane A321, care pot transporta fiecare cate 180 de pasageri si a adaugat un Boeing 747, cu o capacitate de peste 340 de pasageri.

Si compania britanica Flybe si-a intarit capacitatile de transport catre Franta. Aceasta a venit cu aparate mai mari pentru urmatoarele patru zile, pe liniile Birmingham-Paris si Southampton-Paris.

"Suntem mandri ca suntem in stare sa reactionam ori de cate ori este nevoie. Am facut acest lucru atunci cand tunelul de sub Canalul Manecii a fost inchis anul trecut, ca urmare a unui incendiu, si suntem mandri ca putem face fata din nou problemelor de la Eurostar", a declarat directorul comercial al Flybe, Mike Rutter.

In schimb, easyJet a anuntat intarzieri si anulari ale zborurilor catre Franta, ca urmare a restrictiilor de zbor de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris, impuse de autoritatile franceze.

Duminica, eurodeputatul francez Dominique Baudis, care a fost blocat in noaptea de vineri spre sambata intr-un tren Eurostar aflat in pana in tunelul de sub Canalul Manecii, a anuntat ca va cere o ancheta a Comisiei Europene in legatura cu disfunctionalitatile constatate.

 

#capacitate, # transport, # canalul manecii , #Franta