Banca centrala a Frantei a inrautatit prognoza de crestere economica pentru trimestrul I

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:38
1182 citiri
Banca centrala a Frantei a inrautatit prognoza de crestere economica pentru trimestrul I

Banca centrala a Frantei si-a coborat cu 0,1 puncte procentuale perspectiva de crestere economica pentru primul trimestru, mizand in prezent pe o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,4%, dupa ce mediul de afaceri s-a deteriorat in luna februarie, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Aceasta este a doua estimare de crestere economica publicata de banca centrala pentru primele trei luni ale anului, iar cifra definitiva va fi publicata la mijlocul lunii mai.

In al patrulea trimestru din 2009, economia franceza a crescut cu 0,6%, sustinuta de consum, in conditiile derularii programului de prime de casare auto.

Raportul de conjuntura publicat luni de banca centrala arata o crestere a activitatii industriale in luna ianuarie, insa intr-un ritm mai moderat decat in ianuarie.

In servicii, cresterea acetivitatii s-a mentinut, datorita confirmarii revenirii serviciilor informatice.

In industrie, gradul de utilizare a capacitatii de productie a continuat sa se redreseze, la 74,4%, de la 74,1% in ianuarie, insa nivelul este in continuare sub media pe termen lung, de peste 82%, potrivit bancii centrale.

In servicii, preturile si-au mentinut tendinta de scadere, insa numarul de angajati s-a stabilizat.

"Perspectivele indica in continuare o usoara crestere a activitatii in urmatoarele luni", mai arata raportul bancii centrale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, # centrala, # franta, # crestere, # economica , #Franta