Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anglia, Franta si Austria, retrogradate de Moody

Anglia, Franta si Austria, retrogradate de Moody


Agentia Moody's a plasat in perspectiva negativa ratingurile Marii Britanii, Frantei si Austriei, ceea ce inseamna o avertizare ca aceste trei tari si-ar putea vedea redus ratingul maxim din prezent (Aaa).

In acelasi timp, Moody's a retrogradat ratingurile Italiei (A3 de la A2), Portugaliei (Ba3 de la Ba2), Spaniei (A3 de la A1), Slovaciei (A2 de la A1), Sloveniei (A2 de la A1) si Maltei (de la A3 la A2), toate avand perspectiva negativa.

Agentia a precizat intr-un comunicat ca aceasta ajustare a ratingurilor reflecta "susceptibilitatea in fata unor riscuri financiare si macroeconomice tot mai mari care provind din criza zonei euro".

Evaluarea Moody's intervine dupa ce luna trecuta, Standard and Poor's a retrogradat ratingul maxim (triplu A) in cazul Frantei si Austriei, in timp ce Italia, Spania, Portugalia, Cipru, Malta, Slovacia si Slovenia si-au vazut ratingurile retrogradate si mai mult, spre nemultumirea oficialilor europeni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1643 ori