Angela Merkel: Euro a facut Europa mai puternica

Joi, 02 Februarie 2012, ora 08:56
1416 citiri
Angela Merkel: Euro a facut Europa mai puternica

"Euro a facut Europa mai puternica", a declarat joi cancelarul german, Angela Merkel, in timpul unei vizite oficiale in China.

Sefa cabinetului de la Berlin s-a referit, intr-un discurs pe teme de politica monetara tinut la Academia chineza de stiinte sociale, la "marile progrese inregistrate de Uniunea Europeana in ultimii doi ani", transmite AFP.

"Competitia internationala a devenit mult mai dura in ultimii ani, iar Europa trebuie sa se adapteze", a continuat Angela Merkel, adaugand ca este "convinsa ca (Europa) se afla pe calea cea buna" cu reformele intreprinse.

"In general, economia germana a profitat de pe urma monedei euro", a continuat Merkel, a carei vizita de trei zile in China, alaturi de o delegatie a patronatului german, urmeaza sa permita strangerea legaturilor dintre prima economie europeana si cea de-a doua la nivel mondial.

Beijingul a urmarit cu ingrijorare criza datoriei din Europa, dand asigurari in repetate randuri ca are incredere in capacitatea tarilor europene de a-si rezolva criza datoriilor suverane si ca este dispusa sa sustina eforturile internationale in favoarea zonei euro.

China a fost indirect solicitata de catre liderii europeni sa ajute tarile din zona euro contribuind la fond de salvare, dar Beijingul nu si-a asumat pana in prezent niciun angajament explicit in acest sens.

#Angela Merkel criza financiara Germania, #datorii suverane declaratii Merkel, #economia mondiala Merkel , #Franta